Feestweekend Tim compleet bij PSV!

Terug

22 september 2019

Zondag 22 september ging de voetbalwens van Tim van Laatum uit Veldhoven in vervulling. Een dag na zijn 12e verjaardag en op de verjaardag van zijn moeder, mocht Tim het feestweekend compleet maken als Fan of the Match bij de topper PSV-Ajax.

Voor de wedstrijd werd eerst een hapje gegeten bij Hotel, café, restaurant Queen in het centrum van Eindhoven. Jaimy en Patrick van FC Robinstijn hadden enkele leuke cadeautjes meegenomen, die goed van pas zouden komen in het stadion. Tim was dan ook blij met zijn PSV-cap, -sjaal en het schrift voor handtekeningen. Na het eten was het tijd om te vertrekken naar het Philips Stadion. Onderweg liepen we langs de mars die door de PSV-supporters was georganiseerd. Bij aankomst bij het stadion arriveerde tegelijk met Tim voormalig bondscoach Louis van Gaal. De eerste foto en handtekening werden meteen gescoord. Daarna snel door naar Kelly van PSV die Tim al stond op te wachten.

Samen met Kelly en Jaimy ging Tim zich opmaken voor de line-up. Met scheidsrechter Danny Makkelie liep Tim het veld op en mocht hij de wedstrijdbal dragen. Tim genoot op het veld en papa Joep, Mama Cindy en broertje Sven genoten aan de rand van het veld mee. Na het eerste fluitsignaal ging Tim snel omkleden want hij wilde niets missen van de wedstrijd. De wedstrijd was spannend. Beide teams creëerden niet veel kansen en er werd dan ook niet gescoord. Tijdens de rust volgde er nog een verrassing voor Tim. Hij mocht mee de catacomben van het stadion in. Hij zat eerste rang toen de spelers van PSV en Ajax de kleedkamer in gingen. Tim mocht met zijn ouders en broer foto’s maken aan de rand van het veld en zelfs op de stoel van trainer Mark van Bommel zitten. Ook Phoxy kwam even op bezoek. In de tweede helft kwam Ajax op een 0-1 voorsprong. PSV ging aan de hand van een aantal tactische wissels anders spelen en gelukkig was daar de 1-1, gescoord door Tim zijn favoriet Donyell Malen. De 1-1 was ook uiteindelijk de einduitslag. Weliswaar geen overwinning voor PSV, maar de 1-1 was gezien de wedstrijd terecht en Tim had al een topmiddag.

Na afloop van de wedstrijd was er nog een verrassing voor Tim. Hij mocht nog naar het spelershome! Daar kreeg hij van Kelly een nieuw PSV-shirt cadeau met natuurlijk de bedrukking van zijn favoriet Malen. Vervolgens kwamen er veel PSV-helden langs bij Tim voor een foto en handtekening waaronder Steven Bergwijn, Mo Ihattaren, aanvoerder Pablo Rosario, trainer Mark van Bommel maar ook de FC Robinstijn-ambassadeurs Jorrit Hendrikx en Denzel Dumfries.

Met een schriftje vol handtekeningen, zijn cadeautjes en veel gemaakte herinneringen ging hij moe maar voldaan naar huis. Op weg naar de auto kwam PSV-verdediger Jordan Teze nog spontaan zijn wedstrijdshirt aan Tim overhandigen! Tim zal nog vaak terugdenken aan zijn magische dag. In plaats van zijn moeder, leek hij wel jarig!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Spelers & Staf van PSV
  • De PSV Foundation
  • Hotel, Café, Restaurant Queen Eindhoven
  • Driessen Autoverhuur Eindhoven