Feyenoord onthaalt Timon als held

Terug

Op maandag 5 februari is het dan eindelijk zover voor de 16-jarige Timon Klop uit Oud Beijerland. Op deze dag gaat zijn allergrootste wens in vervulling: Timon ontmoet zijn grote idolen bij Feyenoord en krijgt een exclusief kijkje achter de schermen. De begeleiders Ed en Peppone van FC Robinstijn vertrekken in alle vroegte naar Rotterdam en arriveren omstreeks 09.30 uur bij De Kuip. Na binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door Krista Bakker, van Bijzondere Wensen Feyenoord, en worden er direct enkele mooie foto’s gemaakt van het stadion. Na een korte uitleg wat er voor Timon, zijn Broer Jelle en vader Erik staat te gebeuren, krijgt Timon van FC Robinstijn een prachtig Feyenoord-shirt met zijn naam op de achterkant, een Feyenoord-sjaal en een bal met handtekeningen.

Officiële WK-bal!

Vervolgens gaan we naar het trainingscomplex, alwaar de vele talenten van Feyenoord worden opgeleid en de training van het eerste elftal plaats vind. Timon is direct in een opperbeste stemming en heeft er veel zin in. Het is een mooie, maar koude dag en op het trainingsveld krijgen we de beste plaatsen. Na aankomst van de spelers en enkele high five’s gaan deze direct aan de slag met een stevige warming-up. Er volgt een uitgebreide uitleg van de trainingsdoelstellingen en ondertussen krijgt Timon een officiële WK-bal toegestopt door de materiaalverzorger van Feyenoord. Timon is compleet verrast én supertrots. De bal zit boordevol technologie die wordt gebruikt voor doellijntechnologie en analyses van wedstrijden. Echt gaaf!

Na een uitgebreide afwerksessie op goal en diverse partijvormen zijn de spelers klaar met de training. De spelers stappen direct op Timon af en er worden over en weer complimenten en high five’s uitgedeeld. Ook worden er foto’s gemaakt met de spelers en trainers en word Timon voorzien van alle handtekeningen. Robin van Persie, Jean-Paul Boetius, Eric Botteghin, Jan-Arie Van der Heijden, Jean-Paul van Gastel, Jan Wouters en vele anderen nemen ruimschoots de tijd voor Timon, zijn vader en broer.

Heilige gras

Na deze overweldigende ontmoeting verlaten we met een brede glimlach het trainingscomplex en gaan terug naar het stadion voor een uitgebreide lunch in Brasserie De Kuip. Daarna staat er nog een verassing voor Timon op de agenda! We worden opgehaald voor een rondleiding in het stadion en krijgen een uniek kijkje in de catacomben van de Kuip. Eerst mag Timon op het heilige gras, daarna gaan we naar de spelerstunnel, de eretribune en de kleedkamers. Ondertussen worden we getrakteerd op vele anekdotes en ins en outs over spelers, oud-spelers en trainers uit de historie van deze fantastische club.
Na deze geweldige rondleiding en de vele mooi indrukken wordt er afscheid genomen van Krista en de enthousiaste gids van Feyenoord. We verlaten de Kuip en Timon is erg moe maar voldaan na deze geweldige belevenissen. Het was unieke dag om nooit te vergeten.

 

[masterslider id=”79″]

Een speciaal woord van dank aan:

  • Spelers en Staf Feyenoord
  • Feyenoord Foundation
  • Driessen Autoverhuur Eindhoven