Toss op bezoek in Lyon bij zijn idool Memphis Depay!

Terug

6 mei 2017

Op zaterdag 6 mei was het dan eindelijk zo ver. Het gezin Vilters, bestaande uit vader Danny, moeder Janine en de kinderen Goof, Loek en Toss vlogen om 16.00 richting Lyon. Daar zou Toss zijn grote idool Memphis Depay gaan ontmoeten!

Indrukwekkend verhaal

De familie Vilters is een écht voetbalgezin.  Alle kinderen zijn fanatieke voetballers en drie van de vier kinderen waren zelfs actief bij VVV Venlo. Oudste zoon Beau stond zelfs op het punt door te breken bij het eerste elftal van de Venlonaren, toen het noodlot toesloeg. Een auto-ongeluk werd hem helaas fataal. Een ongelooflijk zware klap voor dit hechte gezin.

Tijdens de indrukwekkende afscheidsdienst in het stadion van VVV Venlo nam jongste broer Toss het woord en vertelde over zijn oudste broer. Hij vertelde dat Beau hem altijd plaagde met Memphis Depay, aangezien Toss fan was van de toenmalig PSV-er. “Ben je nou fan van Memphis of van Depay?”, zei hij altijd gekscherend. Maar Toss vertelde tijdens de dienst dat niet alleen Memphis maar juist Beau altijd zijn grote voorbeeld is geweest.

Het indrukwekkende verhaal is altijd blijven hangen bij VVV  Venlo en de club wilde graag iets voor het gezin Vilters betekenen. FC Robinstijn werkt al jaren nauw samen met de Venlose club en het was daarom mooi om naar aanleiding van dit indrukwekkende verhaal de krachten te gaan bundelen en te gaan kijken of we het hele gezin een hart onder de riem konden steken. Met het verhaal over Memphis natuurlijk als inspiratiebron.

FC Robinstijn zocht contact met Memphis en hij was enorm onder de indruk van het verhaal. Hij wilde heel graag iets voor het gezin betekenen en nodigde hen uit in Lyon om zijn persoonlijke gast te zijn bij de wedstrijd tegen FC Nantes.

De reis naar Lyon

Rond 13.30 kwamen Pieter en Stef namens FC Robinstijn aan op Schiphol en niet veel later volgde het gezin. We waren ruim op tijd en onder het genot van een hapje en een drankje kon alvast goed nader kennis worden gemaakt met elkaar. Het was ontzettend rustig bij de gate en het vliegtuig was ook maar halfvol, dus kon er plaats worden genomen op de stoelen met extra veel beenruimte. Heerlijk ontspannen konden we zo richting Lyon vliegen.

In de terminal aangekomen kwam direct de VVV Venlo – voetbal tevoorschijn en de voetbal zou de rest van het weekend ook overal mee naartoe gaan. De drie jongens waren continu aan het voetballen en menig voorbijganger werkt getrakteerd op een lekkere panna!

Vanaf het vliegveld van Lyon vertrokken we met de taxi naar ons hotel. Na aankomst in het hotel zouden we even rond gaan lopen in de buurt van hotel, om een plekje te vinden om lekker te dineren, toen er ineens een grote bus aankwam. Wat bleek? De spelers van Nantes, de tegenstander van Lyon morgen, sliepen bij ons in het hotel! Goof, Loek en Toss gingen gelijk plannetjes smeden om de spelers die nacht wakker te houden….

De wedstrijddag

De volgende dag beloofde een spannende dag te worden: vandaag was het wedstrijddag! Lyon speelde thuis tegen Nantes en daar mocht het gezin als VIP naartoe. Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we vanuit het hotel met de taxi naar het ‘Parc Olympique Lyonnais’, het nieuwe stadion van Olympique Lyon. We mochten door een speciale VIP ingang naar binnen en kwamen in een ruimte waar onbeperkt gegeten en gedronken kon worden. Er waren heerlijke hapjes en vooral Toss wist hier goed gebruik van te maken door en was niet weg te slaan bij de ijskraam.

Memphis had ons geweldige zitplaatsen bezorgt in het stadion en hij begon natuurlijk in de basis als linksbuiten. Lyon speelde een matige eerste helft, maar Memphis zorgde voor veel acties en gevaar. Lyon ging helaas rusten met een 0-1 achterstand. De tweede helft was een stuk beter van Lyon en Memphis was ontzettend belangrijk met twee mooie assists! Gelukkig won Lyon de wedstrijd met 3-2 en de sfeer was super.

Inspirerende woorden Memphis

Na afloop van de wedstrijd stond de Meet & Greet met Memphis op het programma. We waren door hem uitgenodigd in een super mooi hotel, waar Memphis de eerste maanden in Lyon ook zelf had gewoond. Er werd een speciale ruimte ingericht, zodat de familie Vilters hem in alle rust zou kunnen ontmoeten.

Het werd steeds spannender en iets na 20.30 uur was het dan zover!  Memphis kwam bij het hotel aan en begroette ons met “Bonsoir” en stelde zich aan iedereen voor.  Goof, Loek en Toss waren zenuwachtig maar dit nam Memphis gelijk weg door te vertellen over de wedstrijd en zijn leven, vragen te stellen aan de jongens en grapjes te maken. Hij nam alle tijd voor vragen, maar was zelf ook erg geïnteresseerd in het gezin. Het werd een hele bijzondere ontmoeting en Memphis was daarbij een enorme inspiratie voor het hele gezin. Hij gaf de jongens ook een mooie boodschap mee: “Hoe moeilijk het soms ook is, er is altijd een weg naar boven. Die wil en kracht moet je uit jezelf halen en de mensen die dicht bij je staan. Zorg dat je elkaar als broers altijd steunt.”

Maar er werd ook enorm gelachen en de jongens mochten echt alles aan hem vragen. Ze kregen alle drie nog een Lyon-shirt van Memphis, die hij ter plaatse van een persoonlijke boodschap en handtekening voorzag . Na ruim twee uur gepraat en gelachen te hebben, kwam het einde van de avond langzaamaan in zicht. Er werden nog heel veel handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt als dierbare herinnering aan deze speciale dag.

Maar Memphis had spontaan nog een grote verrassing in petto: of de ‘boys uit Venlo’ toevallig zin hadden om een stuk mee te gaan rijden in zijn Rolls Royce!! Nou, dat wilden ze natuurlijk wel! Het was een magisch moment, de 3 broers samen met Memphis in zijn indrukwekkende bolide. Het geeft ze een sterke onderlinge band voor de toekomst.

Nog onder de indruk van de meet & greet en de rit in de Rolls Royce, kwam er een einde aan deze bijzondere avond. Memphis is niet alleen een fantastische voetballer, maar absoluut ook een fantastisch mens en voorbeeld voor anderen. Voor ons ben je  een echte held!

Met de taxi vertrokken we naar het hotel, waar we nog even een hapje gingen eten bij de McDonalds om vervolgens te gaan dromen over al het moois van vandaag.

De volgende ochtend

De maandag begonnen we weer met een stevig ontbijt, gevolgd door een rit in de taxi naar het trainingsveld van Olympique Lyon. Zo kon er even goed gekeken worden hoe de profs trainen en konden we onder meer Lacazette en Valbuena zien in voorbereiding op de allesbeslissende wedstrijd tegen Ajax in de halve finale van de Europa League.

Na de training zijn we nog wat gaan drinken in het stadion en hebben we daar nog wat interviews opgenomen voor het wensverslag gemaakt door 9024 Sports, met wie we de afgelopen dagen fantastisch zijn opgetrokken.

Halverwege de zondagmiddag zat het grootste deel er helaas op en was het tijd om de koffers op te halen en richting het vliegveld van Lyon te gaan. Daar konden we nog even napraten over alle bijzondere momenten van het weekend.

Het was een indrukwekkend, ontroerend, inspirerend, magisch en vooral een fantastisch en onvergetelijk weekend voor iedereen!

Een speciaal woord van dank aan:

  • Memphis Depay
  • Olympique Lyonnais
  • SEG International, Kees Ploegsma
  • Personato
  • 9024 Sports, Joost Hofman & Hendrik ten Cate
  • VVV-Venlo
  • VakantieXperts Travel Service Best