Geweldige dag voor Twan bij PSV!

Terug

8 februari 2020

Zaterdag 8 februari was het zover, Twan van Liempt zijn voetbalwens werd vervuld! Enkele dagen voor de wedstrijd kregen deze energieke 8-jarige samen met zijn opa en oma te horen dat hij de Fan of the Match is bij PSV – Willem II. De timing had niet beter kunnen zijn, want zij konden allen wel een verdiende opsteker gebruiken. Twan stond de begeleiders, Josefa en Niels, al op te wachten met zijn nieuwe PSV-sjaal om en echte PSV-veters in zijn schoenen.

Na een hartelijk welkom werd Twan eerst verrast met cadeaus, vervolgens vertrokken we vanuit Nuenen naar Eindhoven om samen lekker te gaan eten. Na het eten kon Twan niet wachten om naar het stadion te gaan. De medewerkers van restaurant Queen speelden hier leuk op in door te vragen wat er dan aan de hand was.  Vol trots, met een glinstering in zijn ogen vertelde hij wat hem te wachten stond.

Aangekomen in stadion werden we ontvangen door Kelly en Frenske namens PSV Foundation. Er was al verklapt dat hij in de line-up mee mocht lopen. Dat hij ook de bal mocht dragen aan de hand van de scheidsrechter maakte het helemaal speciaal!  Eerst moest er omgekleed worden met alle andere kinderen die mee het veld op mochten. Door de catacomben en in de spelerstunnel wachten op de spelers en scheidsrechters. Het ging daarna allemaal snel. Voordat hij het wist stond hij daar ineens. In het grote stadion van zijn favoriete club, op de middenstip tussen zijn voetbalhelden. Wat een geweldige ervaring!

Na weer omgekleed te zijn, snel naar de tribune om de eerste helft te kijken. PSV speelt gelukkig goed na een zeer hectische periode binnen de club en komt op 1-0 voor dankzij een doelpunt van FC Robinstijn ambassadeur Denzel Dumfries. Tijdens de rust mochten we allemaal het veld op om foto’s te maken. De opa en oma van Twan, die naar eigen zeggen weinig met voetbal hebben, zijn behoorlijk onder de indruk van alles wat ze nu van dichtbij mogen aanschouwen. De organisatie, de drukte achter de schermen, maar vooral de beleving vanaf het veld. Mooi dat ook bij hen  de magie van het voetbal zichtbaar is! Vervolgens mochten we zien hoe de spelers weer uit de kleedkamer kwamen en elkaar oppepten voor de tweede helft.

De wedstrijd bleef in het voordeel van PSV. Ryan Thomas maakte de 2-0 en in blessuretijd viel zelfs de 3-0 nog na een schlemielig eigen doelpunt. Eindelijk weer een degelijke overwinning, dus de vreugde kon niet op in het stadion.

Na de wedstrijd werden we weer opgehaald door Kelly. De dag was nog niet voorbij! En dat bleek! Ze had een PSV-shirt met op de achterkant de naam en het rugnummer van  Bruma  de favoriete speler van Twan. Daar bleef het niet bij, we mochten wederom mee naar beneden richting kleedkamers. Regelmatig wordt er een robot ingezet door PSV Foundation in samenwerking met  FC Robinstijn, waarmee er door een zieke thuisblijver virtueel meegelopen kan worden met een speler, voor – en na de wedstrijd. Een Fan of the Match op afstand. De spelers namen alle tijd om handtekeningen te zetten op sjaal en shirt voor beide Fans of the Match en uiteraard om een foto’s te maken met Twan. Hij mocht zelfs voor de camera van PSV TV verschijnen.

Terug in Nuenen, de dag nog even nabespreken. Op de vraag wat hij het aller- allerleukste vond van de dag , dat was de overwinning van PSV. Toen oma hem naar bed bracht ‘Dit was leuker dan een verjaardag, ik ben heel gelukkig!’

Een speciaal woord van dank gaat uit naar:

  • PSV Foundation
  • Spelers en staf PSV
  • Hotel café restaurant Queen in Eindhoven