Anco Jansen onthaalt Tycho bij Roda JC

Terug

12 april 2015

Op zondag 12 april reden Niels en Wilco van FC Robinstijn naar Kerkrade om Tycho te verrassen. Bart van Image-In was ook meegegaan om de hele dag te filmen. Om 12.00 uur belden Niels en Wilco aan en Tycho stond al klaar om te gaan. Hij wist dat hij vandaag zou worden opgehaald en dat hij mee mocht naar Roda JC om zijn held Anco Jansen te zien spelen. Maar dat hij hem ook zou gaan ontmoeten, dát wist hij natuurlijk niet. Niet alleen voor Tycho zou het een dag vol verrassingen worden, ook voor zijn voetbalteam, de D1 van KVC Oranje, die Tycho voor een wensdag had opgegeven.

De eerste verrassing was de persoonlijke uitnodiging die Tycho van zijn held kreeg. In een videoboodschap nodigde Anco Jansen Tycho uit om naar het stadion te komen. We stapten direct in ons busje maar gingen eerst kijken of er op de voetbalclub van Tycho misschien nog teamleden waren om ze het nieuws te vertellen.

Op de voetbalclub bleken alle teamleden aanwezig te zijn. Trainer Jos Janssen had alle teamleden met een smoes naar de club gelokt. In de kantine vertelden Niels en Wilco dat ze niet alleen een wensdag voor Tycho hadden maar voor het hele team. Iedereen mocht naar Roda JC om de wedstrijd te zien maar dat was niet alles. Het hele team mocht samen met Tycho in de line up het veld op. Een grote YES en WOW ging door de kantine. Dat was natuurlijk erg gaaf. Iedereen dronk snel zijn drankje op om te gaan. We mochten natuurlijk niet te laat komen.

Toen Tycho en zijn teamleden buiten kwamen stond de bus al klaar. Maar het was niet zomaar een bus. Het was de echte spelersbus van Roda JC. Opnieuw klonk er gejuich. Hoe gaaf is dat! Iedereen ging de bus in  en deze mocht overal doorrijden tot aan het stadion.

In het stadion gingen we naar de kleedkamers waar iedereen zich kon omkleden en een instructie kreeg wat je tijdens de line up moest doen. Toen iedereen wist wat de bedoeling was, hadden Niels en Wilco nog een kadootje voor Tycho, Boyd en Zyna. Zij kregen een echte Roda JC-sjaal. Maar er was ook een verassing voor Niels en Wilco. De trainer van het team van Tycho had voor FC Robinstijn geld ingezameld en overhandigde Niels en Wilco een enveloppe. Wat een geweldige verrassing!

Toen we naar de spelerstunnel liepen was iedereen wel een beetje zenuwachtig, want het was toch wel spannend met wie je het veld op mocht. Helaas stond Anco Jansen niet in de basis maar met aanvoerder Ard van Peppen had Tycho een topspeler om mee het veld op te gaan.Het was een bijzonder moment voor alle spelers van KVC Oranje.

Na de line-up ging iedereen snel naar de kleedkamer om zich weer om te kleden, want niemand wilde ook maar een minuut van de wedstrijd missen. Toen iedereen klaar was en we de tribune op gingen was het al 1-0. Jammer natuurlijk dat we dat doelpunt  hadden gemist, maar de spelers van Roda JC maakten het helemaal goed door nog 6 doelpunten meer te maken.  In de 59 minuut was het zover. Anco Jansen mocht het veld in om te proberen ook tot scoren te komen. Jammer genoeg lukte dat niet, maar met 7 doelpunten kende Roda JC natuurlijk wel een topdag.

Na de wedstrijd nam Tycho afscheid van zijn team. Zij gingen met de spelersbus terug naar huis, maar voor Tycho was de dag nog niet voorbij! Hij zou zijn grote held gaan ontmoeten. In het spelershome namen we een drankje om even bij te komen. Maar al snel kreeg Tycho een Roda-bal met een stift. Snel werd duidelijk waar die stift voor bedoeld was, want de eerste spelers kwamen al naar Tycho om een handtekening op de bal te zetten. Bijna alle spelers kwamen langs en zetten hun handtekening. Het waren er zo veel dat er bijna geen plek meer op de bal was.

Natuurlijk ging Tycho met alle spelers op de foto. En toen kwam Anco Jansen.  Hij had voor Tycho zijn spelersshirt meegenomen en zette daar een handtekening op. Het hele gezin ging met Anco op de foto. We besloten om nog een drankje te nemen om alle handtekeningen eens goed te bekijken.
De dag zat erop, het was tijd om naar huis te gaan. Het was een prachtige dag vol verrassingen…

Een speciaal woord van dank aan:

  • Stichting Roda JC midden in de maatschappij voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere wensdag
  • Anco Janssen voor zijn persoonlijke bijdrage
  • Autoverhuur Helmond voor het comfortabele vervoer
  • en All 4 Benefit!