V.V. Schoten nieuwe samenwerkingsclub!

Terug

De Haarlemse voetbalvereniging V.V. Schoten en stichting FC Robinstijn hebben op zondag 21 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor 3 seizoenen. Deze structurele samenwerking is een mooi vervolg op de samenwerking tijdens het Kids-4-kids toernooi dat afgelopen seizoen door Schoten gekoppeld was aan FC Robinstijn en waarbij de club ruim 2000 euro voor ons bij elkaar gevoetbald heeft.

Kids-4-kidstoernooi

V.V. Schoten is al jaren een maatschappelijk zeer betrokken en actieve vereniging. Zo organiseert de club al sinds 2002 jaarlijks het kids-4-kids toernooi. Een toernooi voor de allerjongste voetballertjes, de mini’s. Ieder jaar wordt er een kind-gerelateerd goed doel gekoppeld aan het toernooi en wordt er door de club een fantastisch bedrag beschikbaar gesteld. De samenwerking afgelopen jaar was voor beide partijen een schot in de roos en hieruit is nu een mooie structurele samenwerking ontstaan.

Mini’s vernoemd naar FC Robinstijn

Zo gaan de mini’s van Schoten voortaan spelen onder de naam V.V. Schoten/FC Robinstijn en dragen zij met trots de naam FC Robinstijn op hun geel-zwarte shirts. Bovendien spelen zij hun thuiswedstrijden in de Maarten Stekelenburg Arena, vernoemd naar de voormalige keeper van Ajax, die tevens ambassadeur is van FC Robinstijn. Het is een heus mini-stadionnetje waarin uiteraard ook FC Robinstijn een prominent plekje heeft gekregen.

Ondertekening overeenkomst

Afgelopen zondag tekenden beide voorzitters de overeenkomst om de samenwerking officieel te bekrachtigen. FC Robinstijn-voorzitter Pieter van Bussel overhandigde bovendien de speciale aanvoerdersbanden aan de aanvoerders van het Eerste elftal en de mini’s. De mini’s speelden vervolgens eerst zelf een voorwedstrijd tegen de mini’s van Bloemendaal, alvorens beide jeugdteams aan de hand van de Eerste elftalspelers mee mochten lopen in de line-up.

FC Robinstijn is erg blij met V.V. Schoten als ambassadeur in de regio Haarlem en hopelijk kunnen we de komende jaren samen heel veel kinderen de dag van hun leven gaan bezorgen!