Fan of the Match FC Den Bosch

Terug

19 augustus 2022

Vrijdag 19 augustus was een hele bijzondere dag voor de 12-jarige Xavi Stuiver uit Den Bosch. Hij mocht samen met zijn moeder, stiefvader en opa naar de wedstrijd FC Den Bosch vs Roda JC. En niet alleen als toeschouwer, maar als Fan of the Match! 

Xavi kreeg een warm welkom in stadion de Vliert en na een eerste drankje om het ijs te breken kreeg hij een uniek kijkje achter de schermen. Via de spelerstunnel mocht hij de gang naar het veld maken, waar hij hartelijk begroet werd door de teammanager, de stadionspeaker en de clubfotograaf van de Bossche club.  

Daar kwamen de spelers het veld op en Xavi werd door de wisselspelers meegenomen om samen met het hen een balletje te gaan trappen. Uiteraard genoot opa vanaf de tribune van het unieke schouwspel en de voetbalkunsten van zijn kleinzoon. Ja want Xavi kon een aardig balletje trappen en al snel ging hij met de spelers van Den Bosch de ballen zelfs achter het standbeen doorspelen. 

Vlak voor de aftrap mocht Xavi zich in de spelerstunnel melden bij scheidsrechter Dieperink. Xavi werd direct gerustgesteld en voelde zich snel op zich gemak, zodat hij klaar was voor het grote moment. Het moment, dat hij als aanvoerder van de line-up de wedstrijdbal van de sokkel mocht pakken en de gang naar de middenstip kon maken met de scheidsrechter. Xavi genoot intens van dit bijzondere moment en scheidsrechter Dieperink maakte het nog specialer door een foto te laten nemen met beide aanvoerders erop!  

Daarna was het snel omkleden om maar niets van de wedstrijd te missen. Het werd een spannende wedstrijd die lange tijd doelpuntloos bleef, ondanks het overwicht van Roda JC. De 0-1 was ongelukkig te noemen, want was het eigenlijk wel een penalty…? Helaas volgde de 0-2 snel en ook deze was grote pech, want de bal werd ongelukkig van richting veranderd en viel in de andere hoek binnen. Ondanks aandringen van de blauwwitten was het slotakkoord toch weer voor Dylan Vente, de spits van Roda JC, 0-3.  

Xavi was wel een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar gelukkig was de avond nog niet voorbij. Na de wedstrijd kwamen de spelers van FC Den Bosch nog even bij hem langs voor een praatje, een foto en een handtekening. En van Den Bosch-speler en FC Robinstijn ambassadeur Teun van Grunsven ontving hij een tas met cadeautjes. Aanvoerder Wouter van der Steen zette nog een krabbel op de speciale aanvoerdersband die Xavi had gekregen en zo ging Xavi moe maar voldaan huiswaarts. Hij was een unieke ervaring rijker! 

 

Xavi: “Wat was dit GEWELDIG!!! Ik heb een fantastische avond gehad en ben super trots op mezelf dat ik dit allemaal gedaan heb! 

Een speciaal woord van dank aan: 

  • Spelers en staf FC Den Bosch
  • Scheidsrechter Rob Dieperink
  • Clubfotograaf